Wie zijn wij?

Ons team bestaat uit 5 betrokken verloskundigen en twee zorgzame praktijkassistentes. Daarnaast is er soms een waarnemend verloskundige bij ons werkzaam in geval van ziekte of vakantie.

Ons team

Laura Lesuis

Laura Lesuis

Laura is thuis geboren in Rotterdam. Eigenlijk wilde haar moeder graag in het ziekenhuis bevallen, de bevalling ging iets sneller dan verwacht, waardoor de verloskundige had geadviseerd om toch thuis te blijven.

Al tijdens mijn studie wist ik dat ik bij In den Bolle Buik wilde werken. Ik vond de website er zo gezellig uitzien dat het wel een leuke praktijk moest zijn. Helaas was er geen plek voor mij om stage lopen tijdens mijn studie waardoor de eerste ontmoeting uitgesteld werd. Toen ik in mijn laatste studiejaar bij de praktijk als assistente kwam werken was er een wederzijdse klik. Een eerste baan werd direct aangeboden en zo is het balletje gaan rollen.

In juli 2017 ben ik bevallen van een stevige dochter, Emma. Ik vond het prachtig om na al dat toekijken vanaf de zijlijn eindelijk zelf te mogen bevallen. Wat gaaf dat alle vrouwen dit kunnen! Het leukste aan het vak vindt ik het persoonlijke contact. Iedereen die mijn pad passeert komt met een eigen verhaal en eigen wensen. Ik ervaar het als een positieve uitdaging om hier goed bij aan te sluiten en het samen tot een succes te maken.

BIG nummer 69915828103

Marieke Biemans

Marieke Biemans


Is thuis geboren in Rotterdam, op de baarkruk, onder de rook van het Feyenoordstadion.

 Ik groeide op in een gezin met twee broers en een zus en op de middelbare school wist ik al dat ik verloskundige wilde worden. De opleiding heb ik dicht bij huis in Rotterdam kunnen volgen. Na mijn afstuderen in 2013 heb ik eerst een jaar in Hilversum gewerkt. Omdat het bleef kriebelen om in ‘mijn eigen stad’ te kunnen werken heb ik gesolliciteerd bij In den Bolle Buik, waar ik na 3,5 jaar met veel plezier waarnemen sinds mei 2018 deel uitmaak van de maatschap.  Ik vind het ontzettend leuk om het proces naar het ouderschap toe van zo dichtbij mee te mogen maken. Door het persoonlijke contact met veel verschillende mensen is dit werk iedere dag opnieuw uitdagend en veelzijdig. Het blijft bijzonder om aanwezig te mogen zijn bij één van de mooiste momenten in het leven, kortom een wereldbaan in een wereldstad. 

BIG nummer 29917563403

Dore de Roos

Dore de Roos

Is thuis geboren in Capelle aan den IJssel. Op een zaterdagavond, terwijl haar broer boven lag te slapen. De verloskundige was al bezig met een andere bevalling, dus kwam er een waarneemster. Zij kreeg onderweg autopech, waar door ze maar net op tijd was. Ondanks dat Dore een stevige baby was, is de bevalling snel gegaan.

Op de middelbare school kon ik lastig kiezen tussen de opleiding psychologie en verloskunde. Uiteindelijk ben ik na 3 jaar psychologie toch overgestapt naar de verloskunde, omdat het bleef kriebelen. Het was nog leuker dan ik had verwacht. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij In den Bolle Buik en als assistente gewerkt. Nadat ik 5 jaar in en rondom Rotterdam had gewerkt, heb ik het zwangerschapsverlof van Laura opgevangen en ben daarna gebleven. Ik vind persoonlijk contact heel fijn in mijn werk. Bij de Bolle Buik is daar veel ruimte voor, met cliënten, maar ook met elkaar. Doordat alle ouders verschillend zijn en andere wensen hebben, is elke bevalling opnieuw heel bijzonder om te mogen begeleiden. Om vrouwen extra begeleiding te kunnen bieden ben ik gestart met een coaching opleiding. Ik vind het heel leuk om op die manier toch nog met de psychologie bezig te kunnen zijn.

Donna van Loo

Donna van Loo

Donna is geboren in de levendige mediastad, Hilversum. Zij liet haar moeder hard werken tijdens de bevalling, maar dat werd haar gelukkig vergeven!

Als kind was mijn grootste droom om dierenarts te worden. Toen ik eenmaal de studie voor paraveterinair dierenartsassistente had afgerond, merkte ik dat toch niet was wat ik wilde. Familieleden gaven aan dat zij mij wel als een verloskundige zagen, dus besloot ik om naar de open dag van de verloskunde te gaan. Ik was direct verliefd op dit vak!

Na mijn studie kwam In den Bolle Buik op mijn pad, waar ik mij direct thuis voelde. Ik ben in Mei 2023 gestart als waarneemster en heb het ontzettend naar mijn zin in deze praktijk.

Het leukste van dit vak vind ik het contact met de mensen. Omdat wij cliënten voor een langere tijd volgen, bouw je vaak een mooie band op. Als je dan ook nog de bevalling mag begeleiden is dat echt de kers op de taart!  

Petra Zwijnenburg

Petra Zwijnenburg

Petra is onze toegewijde praktijkassistente.


Ze is al ruim 15 jaar werkzaam in de praktijk . Je ontmoet haar op het spreekuur op dinsdag en donderdag. Petra is moeder van een zoon, Liam en een dochter, Ruby.

Margreet Trijzelaar

Margreet Trijzelaar

Margreet is onze tweede praktijkassistente

Sinds 2018 werkt Margreet bij ons in de praktijk. Zij werkt alleen op woensdag (overdag en avond) en vrijdag.  Margreet heeft 2 dochters, Daniëlla en Natascha én ze heeft een kleindochter: Olivia, en kleinzoon Alec.