Wie zijn wij?

Ons team bestaat uit 4 betrokken verloskundigen en twee zorgzame praktijkassistentes. Daarnaast is er soms een waarnemend verloskundige bij ons werkzaam in geval van ziekte of vakantie. Momenteel is dat Dore de Roos.

Ons team

Jettie Laarman

Jettie Laarman

Is geboren in Zwolle. De bevalling startte thuis, zoals gepland, maar er was sprake van een onverwachte stuitligging. Toen de huisarts voeten zag, werd de gehele bevalling verplaatst. Na een snelle rit in de ambulance vond de rest van de geboorte plaats in het ziekenhuis.

Vanaf mijn achtste wilde ik al verloskundige worden, nadat ik de geboorte van mijn jongste zusje (stiekem op de gang) had gevolgd. Ik vond en vind de geboorte van een kind een magisch fenomeen, een echt wonder. Toentertijd wilde ik graag deel uitmaken van dit bijzondere gebeuren. Tegenwoordig realiseer ik me dat ik er niet zozeer deel van uitmaak als wel dat ik als verloskundige voornamelijk een faciliterende rol heb. Ik vind het fijn om vrouwen hun kind te laten baren onder de voor hen beste omstandigheden en met vertrouwen in hun eigen lichaam.

Na wat omwegen ben ik uiteindelijk gaan studeren in het buitenland in verband met de numerus fixus op de Nederlandse opleiding. In 1995 ben ik afgestudeerd aan de HIVSET te Turnhout, België. Sinds 1996 werk ik bij In den Bolle Buik, toen nog aan de Asserweg.

Zelf ben ik ook moeder. Ik heb een dochter, Kaatje (2001) en een zoon, Seppe (2002).

BIG nummer 39045344303

Marjolein de Gooijer

Marjolein de Gooijer

Is thuis geboren in Tiel. Midden op de dag terwijl haar oudere zus gewoon in de box aan het spelen was. Dit laatste is mij verteld door de verloskundige die de bevalling van mijn moeder begeleidde. 

Zeventien jaar na dato was de interesse voor het vak van verloskundige gewekt en liep ik mijn eerste snuffelstage bij de verloskundige die bij mijn eigen geboorte was. Zij heeft mij kennis laten maken met het vak en ik was verkocht. Datzelfde jaar werd in ingeloot voor de opleiding en begon ik mijn studie in het Rotterdamse, als 17-jarige in de grote stad.

In 2008 studeerde ik af aan de, toen nog, Stichting Rotterdamse Opleiding tot Verloskundige ( SROV). Ik werkte op verschillende plekken in Rotterdam en ontmoette tijdens mijn echo-opleiding collega’s van verloskundigenpraktijk In den Bolle Buik. Er kwam een plekje vrij in de maatschap en ik was de gelukkige die in 2010 deze plek mocht opvullen. Tussen het werken door heb ik een coaching opleiding gevolgd, omdat ik merkte dat veel vrouwen behoefte hebben aan net wat extra begeleiding. 

Ook ik ben inmiddels zelf moeder. Mijn dochters Hannah (2015) en Linde (2017) zijn op de wereld geholpen door mijn lieve collega’s Manon en Jettie.

BIG nummer: 59910256703

Laura Lesuis

Laura Lesuis

Laura is thuis geboren in Rotterdam. Eigenlijk wilde haar moeder graag in het ziekenhuis bevallen, de bevalling ging iets sneller dan verwacht, waardoor de verloskundige had geadviseerd om toch thuis te blijven.

Al tijdens mijn studie wist ik dat ik bij In den Bolle Buik wilde werken. Ik vond de website er zo gezellig uitzien dat het wel een leuke praktijk moest zijn. Helaas was er geen plek voor mij om stage lopen tijdens mijn studie waardoor de eerste ontmoeting uitgesteld werd. Toen ik in mijn laatste studiejaar bij de praktijk als assistente kwam werken was er een wederzijdse klik. Een eerste baan werd direct aangeboden en zo is het balletje gaan rollen.

In juli 2017 ben ik bevallen van een stevige dochter, Emma. Ik vond het prachtig om na al dat toekijken vanaf de zijlijn eindelijk zelf te mogen bevallen. Wat gaaf dat alle vrouwen dit kunnen! Het leukste aan het vak vindt ik het persoonlijke contact. Iedereen die mijn pad passeert komt met een eigen verhaal en eigen wensen. Ik ervaar het als een positieve uitdaging om hier goed bij aan te sluiten en het samen tot een succes te maken.

BIG nummer 69915828103

Marieke Biemans

Marieke Biemans


Is thuis geboren in Rotterdam, op de baarkruk, onder de rook van het Feyenoordstadion.

 Ik groeide op in een gezin met twee broers en een zus en op de middelbare school wist ik al dat ik verloskundige wilde worden. De opleiding heb ik dicht bij huis in Rotterdam kunnen volgen. Na mijn afstuderen in 2013 heb ik eerst een jaar in Hilversum gewerkt. Omdat het bleef kriebelen om in ‘mijn eigen stad’ te kunnen werken heb ik gesolliciteerd bij In den Bolle Buik, waar ik na 3,5 jaar met veel plezier waarnemen sinds mei 2018 deel uitmaak van de maatschap.  Ik vind het ontzettend leuk om het proces naar het ouderschap toe van zo dichtbij mee te mogen maken. Door het persoonlijke contact met veel verschillende mensen is dit werk iedere dag opnieuw uitdagend en veelzijdig. Het blijft bijzonder om aanwezig te mogen zijn bij één van de mooiste momenten in het leven, kortom een wereldbaan in een wereldstad. 

BIG nummer 29917563403

Dore de Roos

Dore de Roos

Is thuis geboren in Capelle aan den IJssel. Op een zaterdagavond, terwijl haar broer boven lag te slapen. De verloskundige was al bezig met een andere bevalling, dus kwam er een waarneemster. Zij kreeg onderweg autopech, waar door ze maar net op tijd was. Ondanks dat Dore een stevige baby was, is de bevalling snel gegaan.

Op de middelbare school kon ik lastig kiezen tussen de opleiding psychologie en verloskunde. Uiteindelijk ben ik na 3 jaar psychologie toch overgestapt naar de verloskunde, omdat het bleef kriebelen. Het was nog leuker dan ik had verwacht. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij In den Bolle Buik en als assistente gewerkt. Nadat ik 5 jaar in en rondom Rotterdam had gewerkt, heb ik het zwangerschapsverlof van Laura opgevangen en ben daarna gebleven. Ik vind persoonlijk contact heel fijn in mijn werk. Bij de Bolle Buik is daar veel ruimte voor, met cliënten, maar ook met elkaar. Doordat alle ouders verschillend zijn en andere wensen hebben, is elke bevalling opnieuw heel bijzonder om te mogen begeleiden. Om vrouwen extra begeleiding te kunnen bieden ben ik gestart met een coaching opleiding. Ik vind het heel leuk om op die manier toch nog met de psychologie bezig te kunnen zijn.

Petra Zwijnenburg

Petra Zwijnenburg

Petra is onze toegewijde praktijkassistente.


Ze is al ruim 10 jaar werkzaam in de praktijk . Je ontmoet haar op het spreekuur op dinsdag, donderdag en vrijdag. Petra is moeder van een zoon, Liam en een dochter, Ruby.

Margreet Trijzelaar

Margreet Trijzelaar

Margreet is onze tweede praktijkassistente

Sinds 2018 werkt Margreet bij ons in de praktijk. Zij werkt alleen op woensdag (overdag en avond). Daarnaast vervangt zij Petra fulltime tijdens vakanties of bij ziekte. Margreet heeft 2 dochters, Daniëlla en Natascha én ze heeft een kleindochter: Olivia.